Bułka do hamburgerów


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 4
Najlepsze bułki hamburgerowe, miękki i puszysty środek, skórka chrupiąca
Składniki:
mąka pszenna pół kg
mleko 150 ml
woda 150 ml
cukier 2 łyżeczki
masło 2 łyżki roztopionego
drożdże 7 gram
sól 1 łyżeczka
sezam do posypania
Sposób przygotowania:
- drożdże mieszamy z cukrem i 4 łyżkami ciepłego mleka, zostawiamy na 10 minut,następnie dodajemy do mąki mieszamy powoli dodając letnie mleko ,wodę ,sól oraz masło i wyrabiamy,przykrywamy miską i odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na 1,5 godziny
- wyrośnięte ciasto lekko spłaszczamy i wycinamy szklanką krążki
- przekładamy na blaszkę
- odczekać 15 minut ,posypać sezamem
- pieczemy w 200 stopniach przez 5 minut,następnie zmniejszamy temperaturę do 180 i pieczemy kolejne 10 minut
Autor: joanna1974
Polecamy również

Bułka do hamburgerów
Najlepsze bułki hamburgerowe, miękki i puszysty środek, skórka chrupiąca
Domowe bułki do hamburgerów
Już nie musicie kupować bułek do hamburgerów. Polecam Wam podstawowy przepis na bułki. Co prawda trzeba poświęcić...Zobacz więcej przepisów na:
Bułka do hamburgerów

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.