Grobowy deser z budyniem

Grobowy deser z budyniem

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Upiorny, ale smaczny deser budyniowy, który nazwałam przekornie: Grobowy deser. nie bójcie się go jeść:))

Składniki:

  • 2 opakowania budyniu czekoladowego
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego
  • 1 opakowanie ciastek w kolorze czarnym lub brązowym (np.oreo)
  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
  • posypka czekoladowa
  • żelki w kształcie dżdżownic, robaków
  • czarny pisak spożywczy

Sposób przygotowania:

Przepis na grobowy deser z budyniem:

  1. Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do przezroczystych salaterek wlać najpierw trochę budyniu czekoladowego, następnie łyżką wrzucić trochę budyniu jasnego (tak, żeby widać było trochę białego przez ściankę salaterki), na wierzch znów budyń ciemny. Odstawić do przestygnięcia.
  2. Podłużne biszkopty podpisać pisakiem spożywczym - np. napis RIP, ŚP lub inny, Biszkopt wsunąć pionowo w budyń. Ciemne ciastka drobno pokruszyć, wymieszać z posypką czekoladową. Mieszanką obficie posypać budyń. Na wierzchu każdej "grobowej" porcji położyć żelkową dżdżownicę.

Straszny grobowy deser z budyniem gotowy:) AAAAAAA smacznego!

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy