Oto mój ulubiony przepis na bogracz, danie prosto z węgierskiej puszty. Nazwa bogracz wywodzi się z węgierskiej nazwy żeliwnego kociołka w którym zwykle to danie było przygotowywane, ale można bez problemu zrobić bogracz w domu na kuchence.
Najlepiej smakują proste dania, a niewątpliwie bogracz do takich należy, więc warto wypróbować to pyszne węgierskie danie.
Sprawdzony przepis na bogracz - wydrukować, nie giąć, kilka lat będzie służył :) Bogracz na Węgrzech, to jak u nas bigos, każdy ma swój przepis. Jednak zaręczam, że mój przepis na bogracz się sprawdzi.
Smacznego.
PS. Gdy chcemy bogracz przygotować w kociołku nad ogniskiem, wszystko robimy tak samo, ale zmieniamy patelnię na kociołek.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu