Boczniakowy hamburger

Boczniakowy hamburger

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

dla wielbicieli grzybów hamburger boczniakowy ,smakuje rewelacyjnie

Składniki:


bułka do hamburgerów 2 sztuki
boczniaki 200 gr
cebula biała 1 szt
jajka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka tarta do panierowania

dodatkowo

ser żółty 2 plastry
papryka czerwona kilka krążków
cebula biała 1/2 szt
ogórek kiszony 1 szt

sos

ketchup pikantny 2 łyżki
majonez 2 łyżki
czosnek 2 ząbk
koperek 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  • grzyby myjemy, osuszamy i siekamy w drobną kostkę,podsmażany z dodatkiem pokrojonej w kosteczkę cebuli ,doprawiam solą i pieprzem,dodajemy natkę pietruszki 
  • przekładamy na sitko ,następnie do miseczki jak masa jest zimna dodajemy jajko ,wyrabiamy ,formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor, położyć ser i poczeka aż stopnieje
  • przygotować resztę produktów ,bułkę przeciąć i podgrzać
  • sos : wymieszać w miseczce ketchup, majonez oraz sprasowany czosnek dodać koperek.
  • spód bułki posmarować sosem położyć kotlet ,następnie cebulkę paprykę i ogórka przykryć drugą częścią bułki.

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy