Boczniakowy hamburger
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 2
dla wielbicieli grzybów hamburger boczniakowy ,smakuje rewelacyjnie
Składniki:
bułka do hamburgerów 2 sztuki
boczniaki 200 gr
cebula biała 1 szt
jajka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka tarta do panierowania
dodatkowo
ser żółty 2 plastry
papryka czerwona kilka krążków
cebula biała 1/2 szt
ogórek kiszony 1 szt
sos
ketchup pikantny 2 łyżki
majonez 2 łyżki
czosnek 2 ząbk
koperek 1 łyżka
Sposób przygotowania:
- grzyby myjemy, osuszamy i siekamy w drobną kostkę,podsmażany z dodatkiem pokrojonej w kosteczkę cebuli ,doprawiam solą i pieprzem,dodajemy natkę pietruszki
- przekładamy na sitko ,następnie do miseczki jak masa jest zimna dodajemy jajko ,wyrabiamy ,formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor, położyć ser i poczeka aż stopnieje
- przygotować resztę produktów ,bułkę przeciąć i podgrzać
- sos : wymieszać w miseczce ketchup, majonez oraz sprasowany czosnek dodać koperek.
- spód bułki posmarować sosem położyć kotlet ,następnie cebulkę paprykę i ogórka przykryć drugą częścią bułki.
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Boczniakowy hamburger
dla wielbicieli grzybów hamburger boczniakowy ,smakuje rewelacyjnieZobacz więcej przepisów na: