Rolada boczkowa

Rolada boczkowa

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Pyszna i co najważniejsze domowa rolada z boczku idalna do pieczywa podawana dodatkiem chrzanu lub dżemu borówkowego

Składniki:

boczek surowy 2 kg

marynata:

ketchup pikantny 1/2 szklanki

musztarda bawarska 3 łyżki

pieprz czarny świeżo zmielony 1 płaska łyżka

ziele angielskie kilka sztuk

sól  himalajska

liść laurowy kilka listków

Sposób przygotowania:

  • mięso myjemy  i osuszamy
  • z podanych składników sporządzamy marynatę
  • smarujemy mięso i odstawiamy na 24 godziny w zimne miejsce ( lodówka)
  • po tym czasie płat mięso zwijamy w rulon ,obwijamy bawełnianym sznurkiem ,zawijamy w folię al. i przekładamy do brytfanki.
  • pieczemy 2 godziny w 180 st.
  • po upieczeniu roladę wstawiamy do lodówki

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy