Rolada boczkowa
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 10
Pyszna i co najważniejsze domowa rolada z boczku idalna do pieczywa podawana dodatkiem chrzanu lub dżemu borówkowego
Składniki:
boczek surowy 2 kg
marynata:
ketchup pikantny 1/2 szklanki
musztarda bawarska 3 łyżki
pieprz czarny świeżo zmielony 1 płaska łyżka
ziele angielskie kilka sztuk
sól himalajska
liść laurowy kilka listków
Sposób przygotowania:
- mięso myjemy i osuszamy
- z podanych składników sporządzamy marynatę
- smarujemy mięso i odstawiamy na 24 godziny w zimne miejsce ( lodówka)
- po tym czasie płat mięso zwijamy w rulon ,obwijamy bawełnianym sznurkiem ,zawijamy w folię al. i przekładamy do brytfanki.
- pieczemy 2 godziny w 180 st.
- po upieczeniu roladę wstawiamy do lodówki
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Pieczony boczek
Przepis na pieczony boczek. Pyszny boczek pieczony, rozpływający się w ustach, który doskonale zasmakuje każdemu...Pieczony boczek zawijany
Własnoręcznie przygotowany pieczony boczek daję gwarancję wędliny pozbawionej szkodliwej chemii i konserwantów. W...Przepis na pieczony boczek
Pieczony boczek z odrobiną ćwikły z chrzanem lub musztardy nie znajdzie się pewnie w menu osób liczących każdą ka...Tradycyjnie pieczony boczek
Ostatnio powracam do tradycyjnych przepisów kuchni polskiej. Jednym z takich dań jest pieczony boczek. Tradycyjni...Rolada boczkowa
Pyszna i co najważniejsze domowa rolada z boczku idalna do pieczywa podawana dodatkiem chrzanu lub dżemu borówkow...Zobacz więcej przepisów na: