Polecamy dzisiaj:

Przepis na leczo

Bób z cebulką i koperkiem.

print Drukuj
Bób z cebulką i koperkiem.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
4.2

9 ocen

Taki młody bób przygotowuję co najmniej raz w sezonie. I taki nam najbardziej smakuje. Z dużą ilością pysznie zrumienionej cebulki i świeżego pachnącego koperku. Bób możemy podać z młodymi ziemniaczkami. Polecam na bezmięsny obiad. Zapraszam.

składniki

1 łyżeczka cukru

pół kg świeżego bobu

koperek świeży według uznania

1 duża cebula

olej do smażenia

sól do smaku

sposób przygotowania

1. Bób należy umyć i przełożyć do garnka, zalać wodą, wsypać cukier i gotować do miękkości, czas gotowania zależy od tego jak młody mamy bób, ja gotowałam 25 minut. Pod koniec bób posolić do smaku i dokładnie odcedzić i obrać.

2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, następnie smażyć na oleju do miękkości i zrumienienia, następnie wrzucić bób i smażyć kilka chwil aż będzie zrumieniony.

3. Gotowy bób posypać drobno posiekanym koperkiem i od razu podawać.

4. Smacznego.

Tagi: Warzywa
Autor:
Ocena:
4.2
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!