Polecamy dzisiaj:

Smaczne knedle ze śliwkami

Bób z cebulką i koperkiem.

print Drukuj
Bób z cebulką i koperkiem.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
4.2

9 ocen

Taki młody bób przygotowuję co najmniej raz w sezonie. I taki nam najbardziej smakuje. Z dużą ilością pysznie zrumienionej cebulki i świeżego pachnącego koperku. Bób możemy podać z młodymi ziemniaczkami. Polecam na bezmięsny obiad. Zapraszam.

składniki

1 łyżeczka cukru

pół kg świeżego bobu

koperek świeży według uznania

1 duża cebula

olej do smażenia

sól do smaku

sposób przygotowania

1. Bób należy umyć i przełożyć do garnka, zalać wodą, wsypać cukier i gotować do miękkości, czas gotowania zależy od tego jak młody mamy bób, ja gotowałam 25 minut. Pod koniec bób posolić do smaku i dokładnie odcedzić i obrać.

2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, następnie smażyć na oleju do miękkości i zrumienienia, następnie wrzucić bób i smażyć kilka chwil aż będzie zrumieniony.

3. Gotowy bób posypać drobno posiekanym koperkiem i od razu podawać.

4. Smacznego.

Tagi: Warzywa
Autor:
Ocena:
4.2
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!