Polecamy dzisiaj:

Zupa ziemniaczana z cebulą, czosnkiem i boczkiem.

Blok czekoladowy

print Drukuj
Blok czekoladowy

Alcia0405

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
5.0

1 ocena

Przepis na blok czekoladowy - naszych rodziców smak dzieciństwa. Odtwórzmy im to wykorzystując sprawdzony przepis na blok czekoladowy :)

składniki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 szkl cukru
  • kostka masła
  • dwie szklanki mleka w proszku
  • 4 łyżki kakao
  • rodzynki
  • orzechy laskowe
  • herbatniki
  • andruty
  • i co tam jeszcze chcemy dodac.
sposób przygotowania

Przepis na blok czekoladowy w kilku krokach:

  1. Najpierw mleko, masło, kakao i cukier musimy rozpuścić na małym palniku w garnku.
  2. Teraz trzeba dodać mleko w proszku i zmiksować do gładkiej masy.
  3. Następnie musimy dodać pokruszone herbatniki, andruty, rodzynki i rozdrobnione orzechy i wszystko wymieszać łyżką.
  4. Masę musimy przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na kilka godzin do lodówki. Pyszny blok czekoladowy gotowy, możemy zajadać.

Smacznego!

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!