4 jaja
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kakao
3 łyżki oleju
1 łyżka octu
1 łyżka proszku do pieczenia
Biszkopt jasny:
8 jaj
8 łyżek mąki
8 łyżek cukru
2 łyżka proszku do pieczenia
2 łyżka oleju
Masa:
1 puszka kajmaku o smaku kakaowym
2 łyżki żelatyny
1/3 szkl wody
2 śnieżki
Dodatkowo:
2 galaretki kiwi
2 galaretki pomarańczowe
1 kiść winogrona zielonego
3-4 brzoskwinie
5 herbatników
Na początku upieczmy biskzopt jasny i ciemny. Z białęk i cukru ubijmy pianę i zmieszajmy z resztą składników. Pieczemy biszkopt jasny przekrawamy na pół. Przygotujmy nastęnie masę śnieżki zróbmy jak pisze na ich opakowaniach. Kajmak miksujemy i dodajemy do niej gorącą żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szkl wody. Miksujemy. Meszamy ze sniezką.
Galaretki pomarańczowe wykonujemy jak na opakowaniu napisane. Studzimy i mieszamy z pokrojonymi brzoskwiniami. Tak samo robimy zieloną galaretkę tylkomieszamy z pokrojonym winogronem.
Przełożenie gotowego ciasta: na spodzie biszkopt jasny- tężejąca galaretką z winogronem- biszkopt ciemny- tężejąca galaretka z brzoskwiniami- biszkopt jasny- masa- dekorujemy skruszonymi herbatnikami.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu