8 jaj
8 łyżek mąki
8 łyżek cukru
2 łyżki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
Masa budyniowa:
0,5 l mleka
1 budyń śmietankowy
Cukier do smaku
1 masło
Ciasto makowo- kokosowe:
5 białek
10 dag cukru
11 dag suchego maku
8 dag wiórek kokosowych
Dodatkowo:
Polewa lub lukier
2 galaretki czerwone
Najpierw zróbmy biszkopcik. Z białek i cukru ubijmy pianę. Wlejmy żółtka i wsypmy mąkę proszek do pieczenia.Upieczemy na duzej blaszce. Zimny przekrójmy na dwie części.
Wykonajmy ciasto z makiem i koksem, z białek i cukru ubijmy pianę i wsypmy do niej mak i kokos. Upieczmy.
Ugotujmy krem z mleka i utrzyjmy go z masłem.
Ułozenie ciasta : na spodzie biszkopt nastepnie krem- galaretka wykonana w mmniejszej ilości niż na opakowaniu- krem- ciasto makowo- kokosowe- masa- galaretka- masa- biszkopt- dekoracja polewą lub lukrem
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu