8 jajka
8 łyżek cukru
8 łyżek mąki pszennej
4 łyżki kakao
4 łyżki oleju
2 łyżki octu
2 łyżki proszku do pieczenia
Biszkopt z orzechami:
5 jaj
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
3 garście orzechów włoskich krojonych
1 łyżka oleju
Masa czekoladowa:
0,5 szt masła
3 łyżki alkoholu
1 szt czekolada mleczna
do smaku cukier puder
DODATKOWO:
1 dżem truskawkowy
do dekoracji kokos lub polewa
Przygotujmy biszkopty ciemny i orzechowy. Z białek i cuku ubijmy pianę. Dodajmy resztę skłandików wymieszajmy i upieczmy. Biszkopt ciemny przekrójmy na pół.
Zróbmy krem masło utrzyjmy z alkoholem, cukrem i startą na tarce czekoladą.
Ułozenie ciasta:
Na spodzie biszkopt ciemny- krem- biszkopt z orzechami- krem-biszkopt ciemny- dekoracja
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ciasto z masą kawową i jabłkami
Drożdżowe gniazdko z truskawką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu