8 jajka
8 łyżek cukru
8 łyżek mąki pszennej
2 łyżki proszku do pieczenia
2 łyżki octu
4 łyżki kakao
3 łyżki oleju
Masa:
0,5 szt masła
do smaku cukier puder
Masa mandarynkowa:
3 puszki mandarynek
4 galaretki pomarańczowe
DODATKOWO:
kakao do posypania
Masa śmietankowa:
750 ml śmietanki
2 galaretka pomarańczowa
3 łyżki cukru pudru
Upieczmy biszkopcik z białek i cukru ubijmy pianę. Wlejmy żółtka i wsypmy pozostałe składniki wymieszajmy i upieczmy. Chłodny przekrójmy na pół.
Masę zróbmy tak: utrzyjmy masło z cukrem pudrem.
Masa śmietankowa przygotujmy ubijając śmietanę z cukrem pudrem i dodajemy galaretki pomarańczowe tężejące rozpuszczone w 1 szklance wody.
Mandarynki obieramy i kroimy na mniejsze części i miksujemy blenderem. Wsypujemy do nich galaretki pomarańczowe i mieszając zagotowujemy. Studzimy.
Ułozenie ciasta:na spodzie biszkopt- połowa masy-chłodna masa mandarynkowa (czekamy aż stężeje)- reszta masy - biszkopt -Masa śmietankowa dekoracyjnie trzepiemy kakao
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ciastka o smaku orzechów laskowych
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu