5 jaj
5 łyżek mąki
1 łyżka oleju
5 łyżek cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
Ciasto miodowe:
25 dag mąki pszennej
3 łyżki płynnego miodu
3 łyżki cukru pudru
1 jajo
7 dag margaryny
0,5 łyżeczki sody
Masa jabłkowa:
1 kg jabłek
1 galaretka cytrynowa
3 łyżki cukru
Biszkopt kakaowy:
5 jaj
2 łyżki kakao
3 łyżki cukru
3 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Śnieżka:
1 śnieżka
1 galaretka pomarańczowa
0,5 szkl wody
1 galaretka wiśniowa
Ciasto jasne i ciasto z kakao robimy tak samo czyli białka ubijamy na sztywną pianę wraz z cukrem. Nastęnie mieszamy z resztą składników.
Następnie zróbmy ciasto miodowe: z podanych składników zagniećmy je i upieczmy.
Zróbmy masę ze śnieżki czyli zróbmy ją jak pisze na opakowaniu i zmiksujmy z tężejacą galaretką rozpuszczoną w 0,5 szklanki wrzątku.
Masa jabłkowa na początku jabłka obierzmy i zetrzyjmy na tarce i wysmażmy. Zmieszajmy z galaretką i cukrem.
Przełożenie gotowego ciasta: Ciasto miodowe- masa jabłkowa- ciasto jasne- śnieżka- ciasto z kakao- dekoracja
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu