8 łyżek cukru
8 jaj
8 łyżek mąki pszennej
3 łyżki oleju
1 łyżka octu
2 łyżki proszku do pieczenia
4 łyżki kakao
Poncz:
2 łyżki alkoholu
1 łyżka cukru
Masa:
0,5 litra mleka
1 budyń śmietankowy
1 szkl cukru pudru
margaryna
Masa z mleka:
margaryna
2 szkl mleka w proszku
2 łyżki kakao
3 łyżki wody
1 szkl cukier
2 łyzki mleka w proszku
biszkopty okrągłe
czekolada
1/4 szkl herbaty
Na początku upieczmy biszkopcik. Z cukru i białek ubijmy pianę. Zmieszajmy z resztą składników i upieczmy i przekrójmy na pół.
Przygotujmy poncz niedużą ilość wody zagotowujemy i mieszmay z cukrem i alkoholem. Studzimy, ponczujemy zimne placki.
Masa na mleku ugotujmy krem i wytudźmy go. Margarynę utrzyjmy i zmiksujmy z kremem.
Masa z mleka w proszku na początku w garnku zagotowujmey margarynę z cukrem i wodą. Studzimy. Mieszamy z 2 szklankami mleka w proszku, dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao, a do drugiej dodatkowo dwie łyżki mleka w proszku.
Przełożenie gotowego ciasta:
na spodzie biszkopt -połowa masy- biszkopt -reszta masy w nią wbijamy przekrojone na pół biszkopty, miejscem przecięcia wkładamy w masę, jeden koło drugiego- na nie dajemy masę z mleka w proszku na przemian kakaową z jasną, wierzchu nie wyrównujemy posypujemy startą czekoladą.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu