6 białek
3 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
15 dag cukru
2 łyżki maku
3 łyżki mąki
15 dag wiórek koksowych
Masa:
6 łyżek cukru
1 masło
Spirytus do smaku
0,5 litra mleka
1 łyżka mąki pszennej
1 budyń śmietankowy
6 żółtek
Biszkopt jasny:
4 jaja
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
Okrągłe biszkopty
Przygotujmy ciasto i biszkopt tak samo z białek i cukru ubijmy pianę dodajmy resztę składników i upieczmy.
Pzrygotujmy masę czyli w małej ilości mleka musimy wymieszać mąkę, żółtka i budyń. Resztę mleka zagotowujemy i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy po czym studzimy i ucieramy z masłem i alkoholem do smaku.
Przełożenie gotowego ciasta to na spodzie biszkopt na to krem - ciasto z makiem i kokosem- masa- nasączone alkoholem biszkopty oblane polewą czekoladową
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu