8 łyżek cukru
8 jajek
8 łyżek mielonych orzechów włoskich
1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mąki pszennej
6 łyżek bułki tartej
3 garście krojonych orzechów włoskich
Biszkopt ciemny:
10 jaj
10 łyżek cukru
10 łyżek mąki
6 łyżek kakao
6 łyżek oleju
2 łyżki octu
2 łyżki proszku do pieczenia
Masa kawowa:
Kawa rozpuszczalna do smaku
30 dag masła
Cukier puder do smaku
4 łyżki alkoholu
Dodatkowo:
Kolorowa posypka
Rurki waflowe
Na początku upieczmy biszkopt orzechowy i ciemny robimy je tak samo. Biszkopt ciemny przekrawamy na pół. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę mieszamy z resztą składników i pieczemy w tortownicy o średnicy 24 centymetrów do 30 minut w 180 stopniach.
Masę kawową zacznijmy od utarcia masła z cukrem, alkoholem i kawą.
Przełożenie gotowego ciasta na spodzie biszkopt ciemny- masa kawowa- biszkopt orzechowy- masa kawowa- biszkopt ciemny- lekko smarujemy kremem i dekorujemy posypkami i waflowymi rurkami.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Szybkie ciasto z czerwoną porzeczką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu