5 jaj
5 łyżek mąki
5 łyżek cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
Ciasto z kakao:
4 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki cukru
2 łyki kakao
2 łyżki mąki pszennej
Ciasto z orzechami:
5 białek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżką mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
20 dag krojonych orzechów włoskich
15 dag cukru
Masa:
5 żółtek
1 cukier waniliowy
1 puszka mandarynek
1 łyżką mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
1 galaretka wiśniowa
7 łyżek cukru
1 margaryna
0,5 litra mleka
Ciasto z kakao, ciasto z orzechami i biszkopt robimy następujaco: białka wraz z cukrem ubijamy na sztywną pianę . Mieszamy z pozostałymi składnikami i pieczemy.
Nastenie robimy kreme: w małej ilości mleka rozrabiamy żółtka i mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami. Na gotujące mleko wlewamy żółtka, mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Tłuszcz miksujemy i dodajemy krem. Do połowy kremu dajemy pokrojone drobno mandarynki, a do drugiej tężejącą galaretkę rozpuszczoną w pół szklanki wody.
Przełożenie gotowego ciasta na spodzie biszkopt jasny- masa z mandarynkami- biszkopt z orzechami- masa z kakao- biszkopt z kakao- dekoracja
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu