5 jaja
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
Masa I:
1 duża butelka kubuś marchewkowy
3 szt budyń waniliowy
Masa II:
330 ml śmietanki
1 galaretka pomarańczowa
DODATKOWO:
1 opakowanie biszkoptów okrągłych
1 galaretka pomarańczowa
Na samym początku zajmijmy się upieczeniem biszkopta. Z białek i cukru ubijmy pianę i wymieszajmy z resztą składników. Upieczmy.
Przygotujmy masę I: w małej ilości kubusia mieszamy budynie i wlewamy do pozostałego gdy się zagotuje. Gorący krem wylewamy na chłodny biszkopt i układamy biskzopciki.
Przygotowujemy masę II: śmietankę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy tężejącą galaretkę przygotowaną w 0,5 szklanki wody wykładamy na biszkopty i zalewamy galaretką pomarańczową zrobioną według przepisu na opakowaniu.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu