1 łyżka oleju
1 łyżka proszku do pieczenia
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki pszennej
4 jajka
Biszkopt ciemny:
2 łyżki kakao
1 łyżka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżka octu
Krówka:
Alkohol do smaku
1 masło lub margaryna
Puszka masy krówkowej
Masa śmietankowa:
330 ml śmietanki 30%
1 galaretka czerwona
1 opakowanie wafli ryżowych
Na początku należy upiec biszkopty jasny i kakaowy. Robi się je tak samo zaczynajac od ubicia białek z cukrem na sztywną pianę i zmieszania ich z resztą składników.
Robimy warstwe śmietany ubijamy ją i mieszamy z tężejacą galaretką rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody.
Kajmak ucieramy z alkoholem i masłem.
Przełożenie gotowego ciasta na spód biszkopt ciemny- połowa krówki- wafle ryżowe- krówka- jasny biszkopt- masa śmietankowa mżna udekorować posypką
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu