4 jaja
5 jabłek
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
¾ szkl mąki
0,5 szkl cukru
Masa:
0,5 l mleka
cukier waniliowy
2 szkl mąki ziemniaczanej
2 masła
20 dag cukierków czekoladowych z galaretką
2 łyżki mąki pszennej
5 łyżek cukru
Dodatkowo:
polewa
różowy cukier do dekoracji
2 biszkopty orzechowe po 4 jajkach
Na początku upieczmy roladę białka i cukier ubijamy i wsypujemy resztę składników. Obrane jabłka ścieramy na tarce i dajemy na formę wyscieloną papierem i zalewamy ciastem . Pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut. Ciepłą zawijamy w ścierkę.
Masę robimy gotując krem z mąk na mleku. Studzimy i miszamy z masłem. Cukierki kroimy w kostkę i mieszamy z kremem.
Przełożenie gotowego ciasta: na spodzie biszkopt orzechowy- połowa masy- rolada pokrojona w plastry- masa- biszkopt orzechowy- dekorujmey polewą czekoladową i posypką cukrową.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Przekładany jabłecznik z kokosem
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu