5 jaj
5 łyżek mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
5 łyżek cukru
2 łyżki oleju
Ciasto z makiem:
1 margaryna
1 szkl cukru pudru
0,5 szkl suchego maku
6 jaj
3 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl mąki pszennej
Ciasto z kokosem:
25 dag cukru pudru
25 dag wiórek kokosowych
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
4 białka
Masa z jabłkami:
1,25 dag jabłek
do smaku cukier
1 galaretka truskawkowa
Masa budyniowa:
0,5 litra mleka
2 budynie waniliowe
4 łyżki cukru
1 margaryna
Na poczatku upieczmy biszkopt i ciasto z kokosem które robimy tak samo. Białka wraz z cukrem ubijamy na sztywną paianę i mieszamy z resztą składników.
Przygotujmy ciasto z makiem margraynę ucieramy z żółtkami, cukrem pudrem, śmietaną mąką proszkiem do pieczenia. Dodajemy mak i pianę ubitą z białek.
Połowę ciasta z makiem wykładamy na blachę następnie dajemy ciasto z kokosem i na nie ciasto z makiem. Pieczemy do 40 min.
Przygotowujemy jabłka obrane scieramy i smażymy wraz z galaretką i cukrem.
Masa budyniowa w małej ilosci mleka mieszamy budynie a w reszcie cukier i ją zagotowujemy . Wlewamy do niej budynie i gotujemy do zgęstniena. Margarynę ucieramy z zimnym kremem.
Przełożenie ciasta: Ciasto z makiem kokosem- połowa masy- masa z jabłkami- druga połowa masy- biszkopt- dekorujemy.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu