Ciasto z hebratnikami

Ciasto z hebratnikami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Ciasto z hebratnikami- proste ciasto do kawy. Można zrobić na weekend. 

Składniki:

BISZKOPT I
5 jaj
5 łyżek mąki pszennej
5 łyżek cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
BISZKOPT II
5 jaj
0,5 szkl maku
5 łyżek cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki oleju
Masa budyniowa:
0,5 litra mleka
2 budynie waniliowe
5 łyżek cukru
1 margaryna
Masa ze śnieżki:
1 śnieżka
1 galaretka cytrynowa
0,5 szkl wody
Dodatkowo:
4 opakowania herbatników
1 szkl rumu

Sposób przygotowania:

Upieczmy biszkopty I i II. Z białek i cukru ubijmy piane dodajmy pozostałe składniki i upieczmy.

Masę budyniową przyrządzamy na mleku gotując budyń. Następnie studzimy go i miksujemy z utartą margaryna.

Śnieżkę przygotowujemy jak pisze na jej  opakowaniu ,gdy jest już ubita dodajemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szkl wrzątku.

 Przełożenie ciasta gotowego to na spodzie :

Biszkopt I- masa ze śnieżki- biszkopt II- masa budyniowa- herbatniki nasączone rumem można polać polewą czekoladową. 

# Tagi:

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy