5 jaj
5 łyżek mąki pszennej
5 łyżek cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
BISZKOPT II
5 jaj
0,5 szkl maku
5 łyżek cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki oleju
Masa budyniowa:
0,5 litra mleka
2 budynie waniliowe
5 łyżek cukru
1 margaryna
Masa ze śnieżki:
1 śnieżka
1 galaretka cytrynowa
0,5 szkl wody
Dodatkowo:
4 opakowania herbatników
1 szkl rumu
Upieczmy biszkopty I i II. Z białek i cukru ubijmy piane dodajmy pozostałe składniki i upieczmy.
Masę budyniową przyrządzamy na mleku gotując budyń. Następnie studzimy go i miksujemy z utartą margaryna.
Śnieżkę przygotowujemy jak pisze na jej opakowaniu ,gdy jest już ubita dodajemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szkl wrzątku.
Przełożenie ciasta gotowego to na spodzie :
Biszkopt I- masa ze śnieżki- biszkopt II- masa budyniowa- herbatniki nasączone rumem można polać polewą czekoladową.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu