3 tafle wafla
9 jaj
3 łyżki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
9 łyżek cukru
5 łyżeczek bułki tartej
11 łyżeczek orzechów- połowa krojonych połowa mielonych
Masa:
1 margaryna
1 kajmak
Alkohol
3 łyżki mielonych orzechów włoskich
Biszkopt:
5 jaj
5 łyżek cukru
1 łyżka kakao
4 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Na samym poczatku upieczmy ciasto:
Odzielone od żółtek białka ubijmy wraz z cukrem na sztywną pianę. Wlejmy żółtka i wsypmy resztę składników. Do dużych foremek djaemy na spód wafel i na niego wylewamy ciasto. Pieczemy do 25 minut. Biszkopt jasy wykonujemy tak samo ale nie pieczemy go na waflu.
Nastepnie zrobmy masę:
Margarynę ucieramy z alkoholem orzechami włoskimi i alkoholem i kajmakiem.
Przełożenie gotowego ciasta:
Na spód ciasto waflem w dół- masa- biszkopt jasny - masa- ciasto waflem w stronę masy
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
ciasto z bezą i czarną porzeczką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu