Ciasto kakaowe:
10 jaj
10 łyżek cukru
8 łyżek mąki
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Biszkopt:
4 jaja
4 łyżki cukru
4 łyzki mąki
1 łyzeczka proszku do pieczenia
Śmietanka:
1 litr śmietanki
4 śnieżki
20 dag galaretek w kostkę krojonych
Biszkopty robimy tak samo ale kakaowy pieczemy z niego dwa blaty. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Mieszamy z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia.
Śmietankę ubijamy ze śnieżkami i na końcu mieszamy z galaretkami. Ciasta przekładamy śmietanką dajac biskzopt jasy do środka.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu