Polecamy dzisiaj:

Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety

Kolorowe ciasto

print Drukuj
Kolorowe ciasto

Agnieszka L.

liczba porcji Liczba porcji 20
Ocena:
5.0

1 ocena

Kolorowe ciatso- smaczny wypiek z jabłkami i galaretkami.

składniki

Biszkopt:
8 jaj
8 łyżek cukru
8 łyżek mąki pszennej
2 łyżki oleju
2 łyżki proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
1 krem do karpatki
3 łyżki alkoholu
do smaku aromat śmietankowy
sok z cytryny
Masa czerwona:
2 galaretki czerwone
1,5 kg jabłek
Masa zielona:
2 galaretki zielone
1,5 kg jabłek
DODATKOWO:
2 polewy czekoladowe

sposób przygotowania

 

Przygotujmy biszkopty czyli białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy żółtka , mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i delikatnie mieszamy. Pieczemy trzy placki.

Przygotowujemy masę. gotowy krem karpatka robimy według przepisu na opakowaniu miksujemy go z dowolnym alkoholem, aromat śmietankowym i sokiem z cytryny. Masę dzielimy na pięć części.

Warstwa jablkowa zielone i czerwona: Obrane jabłka kroimy w kostkę , chwilkę smażymy, i wsypujemy do jednej porcji galaretkę zieloną do drugiej czerwoną w proszkach. mieszamy.

Ułozenie ciasta :na spód bszkopt- masa - gęstniejące jabłka zielone- masa - biszkopt- masa - gęstniejące jabłka  czerwone- masa - biszkopt- masa - polewa czekoladowa

ygotujmy biszkopty czyli białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy żółtka , mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i delikatnie mieszamy. Pieczemy trzy placki. Przygotowujemy masę. gotowy krem karpatka robimy według przepisu na opakowaniu miksujemy go z dowolnym alkoholem, aromat śmietankowym i sokiem z cytryny. Masę dzielimy na pięć części. Warstwa jablkowa zielone i czerwona: Obrane jabłka kroimy w kostkę , chwilkę smażymy, i wsypujemy do jednej porcji galaretkę zieloną do drugiej czerwoną w proszkach. mieszamy. Ułozenie ciasta :na spód biszkopt- masa - gęstniejące jabłka zielone- masa - biszkopt- masa - gęstniejące jabłka czerwone- masa - biszkopt- masa - polewa czekoladowa

Tagi: Ciasta
Autor:
Ocena:
5.0
Liczba porcji 20
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Gwiazdka

Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety

Dzisiaj na półkach sklepowych można znaleźć szeroką gamę typów kaw, oferujących zróżnicowane smaki i aromaty.Napój uzyskiwany z ziaren kawowca zdobył na tyle dużą popularność, że dla wielu osób dzień bez kawy jest trudny do wyobrażenia. Różnorodność napojów kawowych jest tak ogromna, że każdy może odkryć idealną, włoską kawę, którą się zachwyci!
Hummus z ciecierzycy
Gwiazdka

Hummus z ciecierzycy

Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na dobre zadomowiło się na stołach całego świata. Ten przepis jest prosty a efekt dużo lepszy od gotowego rozwiązania ze sklepu!
Sałatka ziemniaczana do grilla
Gwiazdka

Sałatka ziemniaczana do grilla

Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną na grilla? Zobaczcie przepis na pyszną sałatkę, która idealnie pasuje do grilla. Smacznego!
Wiosenne śniadanie
Gwiazdka

Wiosenne śniadanie

Jak zrobić sałatkę z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką? Oto pyszne wiosenne śniadanie z jajkami, świeżymi ogórkami i rzodkiewką.
Jak zrobić bruschettę
Gwiazdka

Jak zrobić bruschettę

Oto przepis, jak zrobic bruschettę, czyli tradycyjną włoską przekąskę. Pyszna i włoska, czego chcieć więcej? :)
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Gwiazdka

Jak zrobić sernik na kruchym spodzie

Sernik na kruchym spodzie to pyszne ciasto z serem, które składa się z dwóch warstw - spodu z ciasta kruchego i masy serowej. Oto    przepis na sernik na kruchym spodzie!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!