Kolorowe ciasto

Kolorowe ciasto

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Kolorowe ciatso- smaczny wypiek z jabłkami i galaretkami.

Składniki:

Biszkopt:
8 jaj
8 łyżek cukru
8 łyżek mąki pszennej
2 łyżki oleju
2 łyżki proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
1 krem do karpatki
3 łyżki alkoholu
do smaku aromat śmietankowy
sok z cytryny
Masa czerwona:
2 galaretki czerwone
1,5 kg jabłek
Masa zielona:
2 galaretki zielone
1,5 kg jabłek
DODATKOWO:
2 polewy czekoladowe

Sposób przygotowania:

 

Przygotujmy biszkopty czyli białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy żółtka , mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i delikatnie mieszamy. Pieczemy trzy placki.

Przygotowujemy masę. gotowy krem karpatka robimy według przepisu na opakowaniu miksujemy go z dowolnym alkoholem, aromat śmietankowym i sokiem z cytryny. Masę dzielimy na pięć części.

Warstwa jablkowa zielone i czerwona: Obrane jabłka kroimy w kostkę , chwilkę smażymy, i wsypujemy do jednej porcji galaretkę zieloną do drugiej czerwoną w proszkach. mieszamy.

Ułozenie ciasta :na spód bszkopt- masa - gęstniejące jabłka zielone- masa - biszkopt- masa - gęstniejące jabłka  czerwone- masa - biszkopt- masa - polewa czekoladowa

ygotujmy biszkopty czyli białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy żółtka , mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i delikatnie mieszamy. Pieczemy trzy placki. Przygotowujemy masę. gotowy krem karpatka robimy według przepisu na opakowaniu miksujemy go z dowolnym alkoholem, aromat śmietankowym i sokiem z cytryny. Masę dzielimy na pięć części. Warstwa jablkowa zielone i czerwona: Obrane jabłka kroimy w kostkę , chwilkę smażymy, i wsypujemy do jednej porcji galaretkę zieloną do drugiej czerwoną w proszkach. mieszamy. Ułozenie ciasta :na spód biszkopt- masa - gęstniejące jabłka zielone- masa - biszkopt- masa - gęstniejące jabłka czerwone- masa - biszkopt- masa - polewa czekoladowa

# Tagi:

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy