5 szt jajka
1 szkl cukru
1,5 szkl mąki
3/4 szkl mąki ziemniaczana
1/2 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 szt jabłka
1. Żółtka ubić z 1/2 szkl cukru.
2. Białka ubić na pianę sztywną z 1/2 szkl cukru.
3. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia.
4. Żótka połączyć z białkami dodając mąkę, oleju i dokładnie wymieszać.
5. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać do niej ciasto.
6. Jabłka dokładnie umyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w ćwiartki i ułożyć na wierzchu ciasta.
7. Piec ok 180 stopni przez 40 minut.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu