8 białek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
2/3 szkl oleju
1 szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Aromat rumowy do smaku
30 dag bakalii
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, pod koniec wsypać cukier. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do białek, wymieszać a następnie wlewać powoli olej i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać aromat i bakalie. Ciasto wylać do małej tortownicy, o średnicy 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 45 minut w 180 stopniach.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu