Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Pieczone kiełbaski faszerowane

print Drukuj
Pieczone kiełbaski faszerowane

Beata

liczba porcji Liczba porcji 5
Ocena:
5.0

1 ocena

Jeżeli macie surową kiłbasę to trzeba ugotować a jak parzoną od razu nadziewamy.

składniki

·       2 pomidory

·       Sól

·       Pieprz

·       ½ łyżeczki curry

·       2 łyżki jogurtu naturalnego

·       6 białych kiełbasek

·       25 dag pieczarek

·       Cebula

·       Jajko

·       15 dag sera żółtego

·        

sposób przygotowania

1.   Kiełbaski ponacinać wzdłuż.

2.   Obieramy cebulę i kroimy w kostkę, przekładamy do miski.

3.   Drobno kroimy  pieczarki i  dokładamy do cebuli.

4.   Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i również przekładamy do miski.

5.   Wbijamy jajko i dodajemy przyprawy.

6.   Na koniec dokładamy jogurt i mieszamy.

7.   Gotowym farszem nadziewamy kiełbaski.

8.   Kiełbaski układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 20 minut w 180˚C.

9.   Pomidory kroimy w plasterki i układamy w naczyniu.

10.    Na pomidory wykładamy upieczone kiełbaski.

11.    Danie gotowe.

12.    Smacznego.

Ocena:
5.0
Liczba porcji 5
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Truskawkowe ciasto
Gwiazdka

Truskawkowe ciasto

Bardzo dobre ciato z masą która nie jest bardzo słodka, szybko sie robi.
Kopertki z mozzarellą i pomidorem
Gwiazdka

Kopertki z mozzarellą i pomidorem

Szybkie danie i sezonowe z wykorzystaniem pomidora i cukini
Nadziewane twarogiem koszyczki
Gwiazdka

Nadziewane twarogiem koszyczki

czasami warto zjeść cos bez mięsnego a równiez dobrego.  
Zapiekane udka w sosie tatarskim
Gwiazdka

Zapiekane udka w sosie tatarskim

trochę pracy jest szczególnie z wyjęciem kości ale naprawdę warto
Kotlety schabowe z kapuścianą kołderką
Gwiazdka

Kotlety schabowe z kapuścianą kołderką

Sezon na warzywa się zaczął trzeba fanatzyjnie wykorzystać a tą fantazję polecam :)
Schabowe roladki z mozzarellą
Gwiazdka

Schabowe roladki z mozzarellą

Roladki schabowe można wymyślać na różne sposoby i proponuję taki :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!