Polecamy dzisiaj:

Czekoladowe świąteczne pierniczki

Biała kiełbasa pieczona w piwie miodowym

print Drukuj
Biała kiełbasa pieczona w piwie miodowym

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
2.9

7 ocen

Sprawdzony przepis na pieczoną, białą kiełbasę. Pieczoną kiełbasę w piwie miodowym bardzo często robię na rodzinnę przyjęcia, cieszy się ogromnym zainteresowanie, a przy tym szybko znika z półmiska. Sprawdzony przepis na Wielkanoc.

składniki
  • kiełbasa biała 4 sztuki
  • cebula biała 2 sztuki
  • piwo miodowe 1/2 szklanki 
  • musztarda francuska 2 łyżeczki 
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka 
  • ziele angielskie 2 sztuki 
  • liście laurowe 2 sztuki
sposób przygotowania

Sprawdzony przepis na zapiekaną białą kiełbasę w kilka kroków:

  1. najpierw do miseczki wlej piwo, dodaj musztardę, wsyp paprykę, dodaj liście laurowe i ziele angielskie, wszystko wymieszaj
  2. cebulkę pokrój, podsmaż, a następnie dodaj 1 łyżkę marynaty i duś około 10 minut
  3. dno naczynia żaroodpornego wyłóż duszoną cebulką i ułóż kiełbasę
  4. polej marynatą, piecz 30 minut w 170 stopniach i podawaj na ciepło

Pyszna zapiekana biała kiełbasa gotowa.

Smacznego!

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!