białka 3 sztuki
cukier drobny 3/4 szklanki
ocet 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
krem z avocado
avocado 1 sztuka
kakao 2 łyżki
cukier 3 łyżki
banan 2 dojrzałe
dodatkowo
serek mascarpone 250 gram
oraz
bezy serca
mini beziki
BEZY :
do misy miksera wbić białka ze szczyptą soli , ubijać na sztywno na wysokich obrotach miksera,następnie dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając,ubijać do całkowitego rozpuszczenia się cukru,dolać ocet, ( 4 łyżki białej bezy zostawić do bezowych serc ,do których dodam czerwony barwnik i za pomocą szprycy uformuję serca) kakao przesiać przez sitko ,delikatnie wymieszać , za pomocą szprycy wyciskać gniazdka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, ( zrobić 10 małych bezików do dekoracji )suszyć w temp.130 stopni 1,5 godziny.
MUS Z AVOCADO:
avocado i banana obrać i drobno pokroić , zmiksować ,dodać cukier i kakao.
Mascarpone wymieszać dodać mus z avocado.
Bezy (zimne ) przełożyć kremem , górę udekorować bezikami i startą czekoladą , i bezowym sercem,
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu