Bezy
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 5
niezawodny sposób na bezy, przechowywane w szczelnym pojemniku pozostaną długo świeże
Składniki:
białka jajek 2 sztuki
cukier drobny 125 gram
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
Sposób przygotowania:
- białka przelać do miski robota dodać szczyptę soli i ubijać na średnich obrotach
- po 5 minutach dosypywać stopniowo cukier
- dodać sok z cytryny i ubijać do czasu, aż piana będzie szklista i gęsta
- blachę wyłożyć papierem do pieczenia
- masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać małe beziki
- suszyć około 40 minut w 130 stopniach
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Bezy
niezawodny sposób na bezy, przechowywane w szczelnym pojemniku pozostaną długo świeżeZobacz więcej przepisów na: