Polecamy dzisiaj:

Ciasto kruche z czereśniami

Bezy

print Drukuj
Bezy

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 5
Ocena:
0.0

0 ocen

niezawodny sposób na bezy, przechowywane w szczelnym pojemniku pozostaną długo świeże

składniki


białka  jajek 2 sztuki
cukier drobny 125 gram
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta

sposób przygotowania
  • białka przelać do miski robota  dodać szczyptę soli i ubijać  na średnich obrotach
  • po 5 minutach  dosypywać stopniowo cukier
  • dodać sok z cytryny i ubijać do czasu, aż piana będzie szklista i gęsta
  • blachę wyłożyć papierem do pieczenia
  • masę  przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać małe beziki
  • suszyć około 40 minut w 130 stopniach
Ocena:
0.0
Liczba porcji 5
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!