Bezy


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 5
niezawodny sposób na bezy, przechowywane w szczelnym pojemniku pozostaną długo świeże
Składniki:
białka jajek 2 sztuki
cukier drobny 125 gram
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
Sposób przygotowania:
- białka przelać do miski robota dodać szczyptę soli i ubijać na średnich obrotach
- po 5 minutach dosypywać stopniowo cukier
- dodać sok z cytryny i ubijać do czasu, aż piana będzie szklista i gęsta
- blachę wyłożyć papierem do pieczenia
- masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać małe beziki
- suszyć około 40 minut w 130 stopniach
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również

Bezy
niezawodny sposób na bezy, przechowywane w szczelnym pojemniku pozostaną długo świeżeZobacz więcej przepisów na:
bezy niezawodne

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.