Bezy

Bezy

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

niezawodny sposób na bezy, przechowywane w szczelnym pojemniku pozostaną długo świeże

Składniki:


białka  jajek 2 sztuki
cukier drobny 125 gram
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  • białka przelać do miski robota  dodać szczyptę soli i ubijać  na średnich obrotach
  • po 5 minutach  dosypywać stopniowo cukier
  • dodać sok z cytryny i ubijać do czasu, aż piana będzie szklista i gęsta
  • blachę wyłożyć papierem do pieczenia
  • masę  przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać małe beziki
  • suszyć około 40 minut w 130 stopniach

Autor: joanna1974

Polecamy również

bezy

Bezy

niezawodny sposób na bezy, przechowywane w szczelnym pojemniku pozostaną długo świeże

Zobacz więcej przepisów na:

bezy niezawodne

chefs hat

Ostatnio dodane

warszawa-stawia-na-zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
jak-zrobic-kluski-na-parze

Jak zrobić kluski na parze

Oto  jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam   p...
ekspresy-cisnieniowe-de-longhi-domowa-kawiarnia-w-zasiegu-reki

Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki

Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
hurtownia-cukiernicza-miejsce-dzieki-ktoremu-stworzysz-unikatowe-wypieki

Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki

Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
pyszne-zawijance-z-rodzynkami

Pyszne zawijańce z rodzynkami

Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.
salatka-jarzynowa-proste-i-szybkie-danie-na-kazda-okazje

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała...

Polecamy nasze przepisy