Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Przepis na barszcz, pyszna zupa, którą mozna podać z makaronem, uszkami. Barszcz z buraków idealny jest na zimne dni, polecam!

Składniki:

  • 1 kg buraków
  • Wywar rosołowy
  • Ocet lub cytryna
  • Pieprz
  • Sól
  • Cukier
  • Majeranek

Sposób przygotowania:

Przepis na barszcz czerwony, polecam, bo barszcz pyszny:

  1. Buraki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki następnie wrzucamy na wywar, gotujemy.
  2. Dodajemy trochę octu, pieprzu, soli oraz cukru ( tu każdy musi dodać tyle ile mu odpowiada bo są różne smaki jedni wolą kwaśny inni słodki barszcz.)
  3. Na koniec dodajemy majeranek i chwilkę jeszcze gotujemy.

Barszcz czerwony gotowy.

Smacznego!

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy