Mini bagietka

Mini bagietka

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Przepis na domowe pieczywo, oto chrupiąca bagietka na zewnątrz, miękka w środku. Polecam, warto samemu piec pieczywo.

Składniki:

  • mąka pszenna 450 gram
  • woda 225 ml
  • drożdże świeże 30 gram
  • olej 2 łyżki
  • sól 1 łyżeczka
  • cukier 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na domowe pieczywo:

  1. drożdze  kruszę  dolewam ciepłej wody i olej,  dosypuję mąkę ,sól
  2. wyrabiam na  gładkie ciasto
  3. odstawiam do wyrośnięcia na 50 minut
  4. odgazować  i ponownie zostawić na pół godz.
  5. po tym czasie podzielić na porcje formować bagietkę
  6. przełożyć na blachę ,naciąć ostrym nożem piec po 20 minutach w 200 st. z funkcją  parowania 17-20 minut

Domowe bagietki gotowe.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy