Polecamy dzisiaj:

Przepis na ogórki małosolne

Makowa babka

print Drukuj
Makowa babka

Marta

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
3.0

3 oceny

Pyszna i łatwa w przygotowaniu babka wielkanocna
składniki
- 125 g masła - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka cukru - 1 szklanka maku niemielonego - 1 szklanka białek - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1 łyżeczka aromatu do ciasta - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
sposób przygotowania
Masło rozpuścić i ostudzić. W misce wymieszać suche składniki - mąkę pszenną, mak, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. W innej misce ubić sztywną pianę z białek. Dalej ubijając dodawać po trochu cukier. Do porządnie ubitych z cukrem białek dodać wymieszane wcześniej suche składniki, rozpuszczony tłuszcz i aromat. Delikatnie wymieszać łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Ciasto wylać do formy na babkę (wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką). Piec w temperaturze 200 stopni przez około 30-35 minut (do suchego patyczka).
Tagi: Babka
Autor:
Ocena:
3.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!