Babka budyniowa

Babka budyniowa

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Przepis na babkę wielkanocną. Zrobiłam naprawdę pyszną babkę budyniową. A wiecie że można polukrować i posypać bakaliami albo polewą czekoladową. Zawsze będzie pyszna :)

Składniki:

  • 4 opakowania budyniu czekoladowego 
  • 6 jajek 
  • 1 szklanka cukru 
  • 1 szklanka mąki pszennej tortowej (np. Lubella)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka oleju

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na babkę wielkanocną, w tym przypadku budyniową:

  1. Jajka utrzeć z cukrem a na koniec dodać mąkę, budynie, proszek do pieczenia, olej i dokładnie zmiksować.
  2. Teraz otrzymane ciasto wlać do posmarowanej tłuszczem formy.
  3. Babkę musimy piec 50 min. w temp. 175 stopni C.

Babka wielkanocna gotowa.

Smacznego!

Autor: tulipan

Polecamy nasze przepisy