Babeczki z wisienką i pianką

Babeczki z wisienką i pianką

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 30

Smakowite babeczki z wisieńką i polewą słodką bardzo miodową!

Składniki:

Ciasto:

2 szkl mąki

2 żółtka

0,5 szkl cukru pudru

20 dag margaryny

Piana:

2 białka

1/3 szkl cukru pudru

1/3 szkl cukru

Polewa:

2 łyżki margaryny

3 łyżki miodu

3 łyżki cukru

Dodatkowo:

34 wiśnie

Sposób przygotowania:

Zacznijmy przygotowanie babaeczek od ciasta:

Na stolnicę dajmy mąkę pszenną , żółtka, margaryne posiekaną i cukier puder z tych skłandików zaróbmy ciasto. Nastęnie ciasto włóżmy na gna godzinkę do lodówki. Po wyciągnięciu ciasto rozwałkowujemy na średnią grubość i wycinamy formekami babeczek babeczki. Na każdą babeczkę dajemy po troszku piany i po jednej wiśni. Pieczemy w 180 stopniach do 20 minut.

Przygotowanie piany:

Białka ubijamy na sztywną pianę z obydwoma cukrami.

Przygotowanie polewy:

Do garnka dajemy margarynę, miód, cukier i to rozpuszczamy i polewamy wystudzone już babeczki.

# Tagi:

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy