Ciasto:
2 szkl mąki
2 żółtka
0,5 szkl cukru pudru
20 dag margaryny
Piana:
2 białka
1/3 szkl cukru pudru
1/3 szkl cukru
Polewa:
2 łyżki margaryny
3 łyżki miodu
3 łyżki cukru
Dodatkowo:
34 wiśnie
Zacznijmy przygotowanie babaeczek od ciasta:
Na stolnicę dajmy mąkę pszenną , żółtka, margaryne posiekaną i cukier puder z tych skłandików zaróbmy ciasto. Nastęnie ciasto włóżmy na gna godzinkę do lodówki. Po wyciągnięciu ciasto rozwałkowujemy na średnią grubość i wycinamy formekami babeczek babeczki. Na każdą babeczkę dajemy po troszku piany i po jednej wiśni. Pieczemy w 180 stopniach do 20 minut.
Przygotowanie piany:
Białka ubijamy na sztywną pianę z obydwoma cukrami.
Przygotowanie polewy:
Do garnka dajemy margarynę, miód, cukier i to rozpuszczamy i polewamy wystudzone już babeczki.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu