Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Babeczki z bezą i kremem śmietankowym

print Drukuj
Babeczki z bezą i kremem śmietankowym

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
0.0

0 ocen

błyskawiczny deser z gotowych kruchych babeczek.

składniki


babeczki kruche 15 szt
bezy 15 szt
śmietana 30 % 3 szklanki
cukier 4 łyżki
żelatyna 3 łyżeczki
aromat śmietankowy 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki

sposób przygotowania
  • Do misy wlewam śmietanę i ubijam z dodatkiem cukru i soku z cytryny
  • żelatynę namoczyć w wodzie i podgrzać
  • do żelatyny dodać aromat i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszaj
  • szprycę napełnić masą i wyciskać na babeczki ,na górę ozdobić bezą
Tagi: bezy
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 7
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!