Babeczki z bezą i kremem śmietankowym

Babeczki z bezą i kremem śmietankowym

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 7

błyskawiczny deser z gotowych kruchych babeczek.

Składniki:


babeczki kruche 15 szt
bezy 15 szt
śmietana 30 % 3 szklanki
cukier 4 łyżki
żelatyna 3 łyżeczki
aromat śmietankowy 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  • Do misy wlewam śmietanę i ubijam z dodatkiem cukru i soku z cytryny
  • żelatynę namoczyć w wodzie i podgrzać
  • do żelatyny dodać aromat i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszaj
  • szprycę napełnić masą i wyciskać na babeczki ,na górę ozdobić bezą

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy