Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Aquafaba

print Drukuj
Aquafaba

Marta

liczba porcji Liczba porcji 1
Ocena:
0.0

0 ocen

Aquafaba jest to woda z gotowania cieciorki. Wykorzystywana w kuchni przez wegan. Stanowi substytut białka - można ją ubić na pianę.

składniki

- 1 1/2 szklanki cieciorki

- woda

sposób przygotowania

Cieciorkę zalać 4 szklankami zimnej wody. Odstawić na całą noc. Na drugi dzień wodę wylać. Cieciorkę wrzucić do garnka, zalać świeżą wodą - tak aby przykryła ziarna i było jej 1 cm powyżej ciecierzycy. 

Gotować do miękkości - ok. 1 godz.

Odcedzić cieciorkę. Wodę zlać. Powinno zostać trochę mniej jak 1/2 szklanki aquafaby.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 1
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!