Polecamy dzisiaj:

Smaczne knedle ze śliwkami

Aquafaba

print Drukuj
Aquafaba

Marta

liczba porcji Liczba porcji 1
Ocena:
0.0

0 ocen

Aquafaba jest to woda z gotowania cieciorki. Wykorzystywana w kuchni przez wegan. Stanowi substytut białka - można ją ubić na pianę.

składniki

- 1 1/2 szklanki cieciorki

- woda

sposób przygotowania

Cieciorkę zalać 4 szklankami zimnej wody. Odstawić na całą noc. Na drugi dzień wodę wylać. Cieciorkę wrzucić do garnka, zalać świeżą wodą - tak aby przykryła ziarna i było jej 1 cm powyżej ciecierzycy. 

Gotować do miękkości - ok. 1 godz.

Odcedzić cieciorkę. Wodę zlać. Powinno zostać trochę mniej jak 1/2 szklanki aquafaby.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 1
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!