Składniki na zupę:
kawałek selera
1 pietruszka
2 marchewki
1 brokuł
około 4 szklanki bulionu warzywnego
1 szklanka śmietany 12 %
2 łyżki posiekanego koperku ( świeżego, suszonego lub mrożonego )
sól i pieprz do smaku
1. Marchewki, pietruszkę i seler obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Brokuła dzielimy na małe różyczki i myjemy.
3. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i chwilę przesmażamy, następnie wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości warzyw.
4. Następnie do warzyw wlewamy śmietanę i chwilę gotujemy przyprawiając do smaku solą i pieprzem, na koniec dodajemy koperek.
5. Podajemy i smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu