Smakuje rewelacyjne, lekko kwaśny z wyczuwalną nutą dodanej trawy cytrynowej. Polecam limonkowego kurczaka z lekko chrupiąca skórką.
Marynata:
Przepis na limonkowego kurczaka:
Do naczynia wlać olej dodać musztardę, wymieszać, następnie dosypać paprykę i czarnuszkę oraz pokrojoną trawę cytrynową i sok z limonki, ponownie wymieszać.
Marynatą natrzeć wcześniej wymyte udka, zostawić w chłodnym miejscu na noc.
Na drugi dzień piec w 180 st. 1 godzinę.
Wyborny limonkowy kurczak gotowy. Smacznego:)
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu