Polecam na Święta Bożego Narodzenia.
2 szklanki mąki Babuni
2 szklanki cukru Słodka łyżeczka
6 jajek
2 łyżeczki octu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki wody
Dodatki :
6 jabłek
cukier puder
1.Z białek ubijamy gęstą pianę.
2.Pod koniec ubijania dosypujemy cukier.
3.Żółtka mieszamy z wodą i dodajemy do gęstej piany.
4.Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na koniec ocet.
5.Całość mieszamy.
6.Połowę ciasta wylewamy na blaszkę (24 cm x 24 cm) posmarowanej
tłuszczem i posypanej bułką tartą.
7.Obrane i pokrojone w kawałki jabłka układamy na cieście.
8.Wylewamy drugą część ciasta.
9.Ciasto wstawiany do lekko nagrzanego piekarnika.
10.Pieczemy około 50 minut w temp. 180 st. - 200 st.
na złoty kolor.
11.Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
12. Dekorujemy według uznania.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu