- 2 duże marchewki
- 1 duża łyżka posiekanego koperku
- 2 łyżki oleju lub oliwy
- 3 łyżki soku z cytryny, ewentualnie kwasek cytrynowy lub zaprawa cytrynowa
- 2 łyżki cukru
- sól, pieprz
Kapustę umyć i poszatkować. Dodać sól, cukier i sok z cytryny (kwasek lub zaprawę). Przemieszać ręką i odstawić na ok. 20 min.
Umyć i obrać marchewkę. Zetrzeć ją na tarce o drobnych oczkach.
Wymieszać wszystkie składniki, dodać olej.
Ewentualnie doprawić jeszcze solą i cukrem do smaku. Dosypać pieprzu. Wymieszać i podawać do obiadu.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu