Polecam bardzo pyszny deser, idealny dla wielbicieli kaszy manny i jabłek. Pysznie pachnący cynamonem. Przygotowuje się go bardzo szybko, więc gdy mamy ochotę na coś słodkiego to polecam. Najlepiej smakuje podany gorący lub dobrze ciepły. Zapraszam:)
Manna:
2 szklanki mleka
4 łyżki kaszy manny
cukier do smaku
Jabłka:
2 duże dość twarde jabłka
2 łyżki cukru
1 płaska łyżka masła
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1. Jabłka należy umyć i osuszyć, następnie obrać i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w dość dużą kostkę.
2. Na rozgrzaną patelnię wsypać cukier i mieszając zrumienić go, następnie dodać masło i gdy się rozpuści wrzucić jabłka. Jabłka dusić w karmelu do miękkości, jabłka powinny być miękkie, ale nie rozpadające się.
3. Na koniec do jabłek dodać cynamon i dokładnie wymieszać.
4. Mleko zagotować, wsypać kaszę, dodać cukier do smaku i gotować do zgęstnienia. Często mieszać.
5. Kaszę przełożyć do szklanek, na to jabłka i podawać. Smacznego.
Kasza manna z karmelizowanym jabłkiem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu