5 jaj
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
Masa I:
1 sok Kubuś lub Pysio zielony
3 budynie waniliowe
Masa II:
375 ml śmietanki
1 galaretka kiwi
Dodatkowo:
1 okrągłe biszkopty
1 galaretka kiwi
Biszkopcik robimy nasteująco białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Pieczemy do 20 minut.
Masę z soku robimy tak: w małej ilości soku mieszamy budynie waniliowe, resztę soku zagotowujemy i do gotującego wlewamy budynie. Gotujemy i gorący dajemy na biszkopt. Nastenie ukłądamy na nim okrągłe biszkopty.
Śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy tężejącą galaretkę kiwi rozpuszczoną w 1 szklance wrzątku. Miksujemy i dajemy na biszkopciki.
Galaretkę kiwi rozpuszczamy w 0,5 litra wrzątku i gdy zacznie tężeć wylewamy na śmietanę.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu