1 ser feta
1 słoik zielonych oliwek
3 pomidory
1 sałata lodowa lub masłowa
1 świeży ogórek
1 sos grecki w torebce Knorr
Oliwa z oliwek
Sól i pieprz do smaku
Sałatę lodową lub masłową myjemy, osuszamy i kroimy lub rwiemy w mniejsze kawałki. Sos grecki z torebki przygotowujemy tak jak zostało opisane na jego opakowaniu. Dodajemy oliwę lub olej w tańszej wersji. Oliwki odcedzamy z zalewy i kroimy w drobne kawałeczki. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Ser żółty i obrane ogórki z łupki kroimy w kostke. Wszystklie warzywa i składniki łączymy i mieszamy ze sobą. Całość polewamy sosem i przyprawiamy tuż przed samym podaniem sałatki.
Sałata z oliwkami i serem feta
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu