Polecam pyszne, delikatne i bardzo mięciutkie kotleciki, z delikatną nutką ziół. Gdy nie mamy pomysłu na obiad to polecam przepis. Możemy je podać z ziemniakami i ulubioną surówką. Będzie pysznie.
1 bułka namoczona i odciśnięta
1 jajko
1 kg filetów mintaja (mogą być mrożone )
olej do smażenia
sól ziołowa do smaku
pieprz ziołowy do smaku
przyprawa do ryb według uznania
bułka tarta ( do panierowania )
1. Filety oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy (mrożone rozmrozić i dokładnie odcisnąć z wody ). Następnie mielimy razem z odciśniętą bułką w maszynce.
2. Do zmielonej ryby wbijamy jajko i przyprawiamy do smaku solą ziołową, pieprzem ziołowym i przyprawą do ryb, masę dokładnie mieszamy. Jeżeli masa jest zbyt rzadka można dodać do niej trochę bułki tartej i wymieszać.
3. Z tak przygotowanej masy rybnej formujemy niewielkie okrągłe kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. ( powinno nam wyjść 8 sztuk ).
4. Przygotowane kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do miękkości i zrumienienia przez około 15 -20 minut. Nastepnie odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
5. Podajemy i smacznego.
Filety rybne duszone w sosie curry (z jabłkiem)
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu