żółtka 4 szt
spirytus 1 łyżka
masło 10 dag
gęsta śmietana 3-4 łyżki
smalec do smażenia 2 kostki
dodatkowo:
białko 1 sztuka
cukier puder 0,5 szklanki
marmolada 0,5 szklanki
1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, zagniatać ciasto.
2. Następnie wałkować dosyć cienko. Wycinać kółka o 5-6 cm.
3. Składać kółka jedno na drugim, smarując w środku odrobina białka i dociskać.
4. Rozgrzewać olej i smażyć na złoty kolor.
5. Odstawiać do odsączenia i w środek każdej nakładać marmolady.
6. Na koniec posypać cukrem pudrem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu