Delikatne i aromatyczne mięsko dzięki dużej ilości suszonej natki pietruszki, z również aromatycznym sosem koperkowym. Polecam na pyszny obiad.
1. Mięso oczyścić, opłukać i dokładnie osuszyć, następnie razem z odciśniętą bułką zmielić w maszynce.
2. Do mięsa wbić dwa jajka, dodać przyprawy i natkę pietruszki, masę mięsną dokładnie wymieszać.
3. Następnie formować niewielkie pulpeciki i obtaczać je w bułce tartej. Tak przygotowane pulpeciki obsmażyć na rozgrzanym oleju i przełożyć do garnka.
4. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, przełożyć do pulpecików, podlać gorącą wodą i całość gotować do miękkości.
5. Śmietanę wymieszać z mąką i kilkoma łyżkami gorącego wywaru z gotowania pulpecików, przelać do miękkiego mięsa i zagotować przyprawiając solą, pieprzem i suszonym koperkiem.
6. Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, dokładnie odcedzić.
7. Na talerze nakładać porcje makaronu, pulpecików i sosu. Podawać gorące i smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu