5 jaj
5 łyżek maki
5 łyżek cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
Biszkopt z kisielem:
5 jaj
3 łyżki mąki
2 łyżki kisielu truskawkowego
5 łyżek cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
Masa jabłkowa:
1,50 kg jabłek
1 galaretka zielona
Cukier do smaku
Masa budyniowa:
0,5 l mleka
1 budyń śmietankowy
Cukier do smaku
1 masło
Kokos:
5 białek
20 dag wiórek kokosowych
1 szkl cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Najpierw upieczmy biszkopt i tak samo biszkopt z kisielem:
Oddzielone od żółtek białka ubijamy na sztywną piane z cukrem. Następnie wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki. Pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.
Nastepnie zabierzmy się za zrobienie kremu:
W niedużej ilości mleka rozrabiamy budyń a pozostałe zagotowujemy. Nastepnie wlewamy budyń do mleka i gotujemy do zgęstnienia. Krem studzimy i ucieramy z masłem.
Warstwę kokosową zacznijmy zrobić od ubicia piany z białe do gotowej dodajemy mąkę proszek i wiórki kokosowe, mieszamy. Pieczemy około 35 minut.
Ułozenie gotowego ciasta to:
Na spód biszkopt z kisielem- jabłka- biszkopt jasny- masa budyniowa- warstwa kokosowa
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu