Jest to bardzo smaczna sałatka. Podałam ją ze świeżym pieczywem, ulubioną wędliną i serem żółtym. Przygotowuje się ją bardzo szybko. Z powodzeniem możemy przygotować ją dla gości.
1 duży słoik pieczarek marynowanych w occie
2 słoiki marynowanych buraczków w occie ( tartych na tarce o dużych oczkach )
10 jajek
1 puszka groszku zielonego
1 puszka kukurydzy
majonez ( kilka łyżek )
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
1. Jajka należy ugotować na twardo, następnie dokładnie wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kosteczkę.
2. Kukurydzę i groszek odsączyć dokładnie z zalewy.
3. Buraczki przełożyć na sito i dokładnie odcisnąć z zalewy. Buraczków w każdym słoiku miałam 38 dag. Buraczki mogą być całe, wtedy trzeba zetrzeć je na tarce o dużych oczkach.
4. Pieczarki wyjąć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarek w słoiku miałam 40 dag.
5. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać dokładnie z majonezem ( majonez użyć według uznania ) i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
6. Tak przygotowaną sałatkę należy odstawić na jakiś czas, żeby składniki ,, przegryzły się''. Po tym czasie podawać. Sałatkę można podać schłodzoną prosto z lodówki.
7. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu