· 1 szt. Polędwiczki wieprzowej
· 50 dag pieczarek
· 1 cebula
· 25 dag sera żółtego
· Mały koncentrat pomidorowy
· Pieprz
· Sól
· Olej
1. Wieprzowe polędwiczki kroimy w plastry, po czy leciutko rozbijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( ja posmarowałam papier odrobiną oleju).
2. Pieczarki obieramy, kroimy i smażymy razem z cebulą, solimy oraz pieprzymy.
3. Polędwiczki solimy, smarujemy cieniutko koncentratem pomidorowym następnie wykładamy na każdy płat pieczarki i przykrywamy startym żółtym serem.
Zapiekamy 30 minut w 180 stopniach
Polędwiczki z zurawną i gruszkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu